Vetenskap och innovation

Tillverkning

Vår främsta drivkraft har alltid varit att förbättra livet för våra patienter.

Vi är stolta över vår mer än två decennier långa erfarenhet av att framställa biologiska läkemedel av hög kvalitet och det är ett ansvar som vi tar på största allvar. På senare år har vi utökat vår portfölj med läkemedel med små molekyler och har numera även en anläggning för tillverkning av läkemedel i tablettform.

Att vi lyckats så väl är tack vare skickliga medarbetare inom flera nyckelområden. Vårt utvecklingsteam breddar ständigt vår förståelse för den biologi och processteknologi som tillsammans är avgörande för att förbättra och utveckla vårt arbete. Våra avancerade ingenjörsteam säkerställer att våra produktionsanläggningar är toppmoderna och utrustade med den senaste tekniken – så att vi fortsatt kan möta efterfrågan på våra befintliga behandlingar, genomföra kliniska prövningar och ta fram nya biosimilarer. Allt genomförs effektivt och genom pålitliga processer av våra produktionsteam i världsklass. Vårt kvalitetsteam säkerställer en konsekvent och pålitlig produktion av våra produkter, och logistikteamet jobbar med leveranserna för att patienten ska få produkten när den behövs och där den behövs.

Noggrann affärsplanering skapar stabilitet och överskott på global nivå, så att våra produkter alltid är tillgängliga. Därtill har vi dedikerade team som arbetar med att minska vår påverkan på miljön genom att begränsa avfall och använda resurser mer effektivt. Tack vare dessa kombinerade färdigheter kan vi idag tillverka och leverera läkemedel till patienter i fler än 90 länder.

Produktionsanläggningar

Biogen driver flera produktionsanläggningar runt om i världen. Tillsammans uppgår de till 198 000 liter bioreaktorkapacitet, vilket gör oss till ett av de största bioteknikföretagen i världen.